Ηλίανθοι και κολοκύθες

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με χαρά την άνθηση των ηλιολούλουδων (που φυτέψαμε μωρά φυτάκια 10 εκατοστών) και των κολοκυθόφυτων, που φυτεύτηκαν κατευθείαν από σποράκια. Οι σπόροι των ηλίανθων μας δόθηκαν από τον Παναγιώτη Αρβανίτη, βιοκαλλιεργητή (Δάφνη Αχαϊας) και οι σπόροι των κολοκυθόφυτων από τον φίλο μας Νίκο Καρρά, επίσης βιοκαλλιεργητή (Ρίζες Τεγέας). Η χαρά μας είναι μεγάλη καθώς τα βλέπουμε να μεγαλώνουν, να ψηλώνουν και ν’ ανθίζουν – σαν να ήτανε παιδιά μας! Με το ίδιο καμάρι.
Ο πιο ψηλός μας ηλίανθος έχει ύψος δυόμιση μέτρα!
Οι κολοκύθες μας δεν πάνε πίσω. Θέριεψαν,άνθισαν, και άπλωσαν τα πλοκάμια τους μέσα στον αγρό. Κάποιες έδεσαν και καρπό.
Ισως επειδή υπάρχουν σε πολλές εικονογραφήσεις παραμυθιών, οι κολοκύθες μου θυμίζουν παραμύθι. Οι παραμυθάδες εξ ημών θα μπορούσαν να δουν και να αφηγηθούν ιστορίες για μικρά ξωτικά που κρύβονται κάτω από τα φυλλώματα…

Advertisements

One thought on “Ηλίανθοι και κολοκύθες

Add yours

  1. Όταν έχεις έναν αγρό που το χώμα του ευνοεί τις γήινες εικόνες του Ήλιου και εξασφαλίζει τη στέγη των ξωτικών τι άλλο θέλεις σε μια περίοδο, που ο Ήλιος κοντεύει να σβήσει στις καρδιές των ανθρώπων και ο άνθρωπος έχει διαγράψει από τη μονομερή του γνώση την πνευματική πραγματικότητα της Φύσης. Έτσι φτωχός χωρίς πίστη, χωρίς ελπίδα ψάχνει να βρει τον εαυτό του και ζητάει την αυτοβεβαίωση στα χωμάτινα όνειρά του.
    Κι όμως θα αρκούσε να γείρει ένα απομεσήμερο κάτω από τα πλατιά φυλλώματα μιας κολοκυθιάς. Και εκεί, αν αδειάσει το μυαλό του, μπορεί να ζήσει, όπως το παιδί, την Αλήθεια του κόσμου των πνευμάτων. Ίσως συναντηθεί, τότε, με τον Εαυτό του.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Ομάδες φύλαξης και καλλιέργειας των παραδοσιακών σπόρων στην Αττική - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής

%d bloggers like this: