Κουκιά σπέρνω

Με τις βροχούλες και τα κρύα ο αγρός μας πρασίνισε και γέμισε ρόκα, άγρια καλέντουλα, και σινάπι. Οι πατάτες μας ψήλωσαν και χρειάστηκαν παράχωμα. Ο Νοέμβριος μας βρήκε λίγο σκόρπιους, γιατί η ζωή  στην πόλη μας παρασύρει και μας ζητά διαρκώς και ανελέητα, και ο χρόνος μας λιγοστεύει και δυσκολεύει. Στον αγρό, όμως, ξαναθυμόμαστε οτι η φύση έχει τους δικούς της ρυθμούς και φροντίδες, και κάπως “ερχόμαστε  στα ίσια μας” κάθε που πηγαίνουμε, είτε για βόλτα είτε για δουλειά.
Μέχρι τώρα συνενοούμαστε με ημέηλ ή  τηλέφωνο για το ποιός/πώς/πότε/τι δουλειές θα γίνουν, και κανονίζαμε χωρίς να έχουμε μία στάνταρ μέρα και ώρα, και αυτό δυσκολεύει τους ανθρώπους που θα ήθελαν να έρθουν να μας δουν ή/και να μας βοηθήσουν και δεν είναι μέσα στην ομάδα που ενημερώνεται. Γι αυτό αποφασίσαμε οτι θα δίνουμε ραντεβού κάθε Πέμπτη μεσημέρι (μέχρι τη δύση του ηλίου, και κάθε Κυριακή πρωί 10πμ με 2μμ, για δουλειές, κουβεντούλα, τσάι – καιρού επιτρέποντος, πάντα (δηλαδή εάν δεν βρέχει καρεκλοπόδαρα!). Δουλειές υπάρχουν διαρκώς, όρεξη νά ‘χουμε, και χέρια!
Οι ρίζες της ντοματιάς που μέχρι τώρα έδινε ντομάτες.

Ρόκα και πράσινες ντομάτες, που σύντομα θα γίνουν τηγανητές (για όποιον θυμάται την παλιά ωραία ταινία). Ο αγρός έχει πολλή πολλή ρόκα…

Παραχώνοντας πατάτες…

Μας χάρισαν μπόλικες ρίζες ήμερης (φαρμακευτικής) καλέντουλας, και ιδού η πρώτη άνθισε!

Σύντομα έρχεται το μεσοχείμωνο με το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου. Οι Μάγιας έλεγαν οτι η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί το τέλος ένός κύκλου, το τέλος μίας εποχής. Κάτι θα ήξεραν! Το σίγουρο είναι οτι η χειμερινή τροπή σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας γήινης εποχής, την οποία, καιρού επιτρέποντος πάλι, με κάποιο τρόπο θα γιορτάσουμε στον αγρό.
Μείνετε συντονισμένοι!
Advertisements

2 thoughts on “Κουκιά σπέρνω

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Ομάδες φύλαξης και καλλιέργειας των παραδοσιακών σπόρων στην Αττική - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής

%d bloggers like this: