Μία γεμάτη Κυριακή!

Αυτή την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, λέμε ν’ ανοίξουμε τον αγρό μας στα παιδιά! Λέμε να φτιάξουμε 2 σκιάχτρα, ένα στις 12 το μεσημέρι, κι ένα στις 3 το απόγευμα (για όσα παιδάκια τυχόν έχουν άλλες δραστηριότητες το πρωί). Ο καιρός προβλέπεται αίθριος και σχετικά ζεστός!
Παράλληλα στις 4μμ (και μέχρι περίπου τις 7μμ), ο Μάριος Δεσύλλας θα κάνει ένα μικρό μάθημα βιοδυναμικής. Το μάθημα αυτό θα είναι πρακτικό και βιωματικό: 
“Τώρα που έχει βρέξει, και το χώμα είναι δεκτικό, είναι ευκαιρία να  γνωρίσουμε – και να συμμετάσχουμε – στη βασική βιοδυναμική επέμβαση για την αναγέννηση του εδάφους, αυτήν με το παρασκεύασμα ΒΔ500 (ανάδευση και ψεκασμός).
Η “εξωτική” αυτή πρακτική, που πρότεινε ο Rudolf Steiner για το έδαφος το 1924, αν και έχει πια αποδειχθεί πολύπλευρα η ωφέλειά της, παραμένει για πολλούς κάτι που προκαλεί τον συνηθισμένο συμβατικό τρόπο σκέψης…” γράφει ο Μάριος.
Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να εξοικειωθεί με τη βιοδυναμική, με ελεύθερη συμβολή (ότι και αν μπορεί ο καθένας, για τα έξοδα του Αγρού) και γίνεται στα πλαίσια του ετήσιου μαθήματος της Ακαδημίας «Γνωρίζουμε τα φυτά και τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας», που αρχίζει βασικά αυτό το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου, με θέμα το έδαφος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Ομάδες φύλαξης και καλλιέργειας των παραδοσιακών σπόρων στην Αττική - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής

%d bloggers like this: