Σκιάχτρα και Βιοδυναμική

Ενα από τα νέα μέλη του Αγρού μας είναι μία δυναμική μαμά πεντάχρονου πρίγκηπος, με φαντασία και όρεξη! Δική της ιδέα ήταν η κατασκευή σκιάχτρων για το χωράφι, την οποία υλοποιήσαμε χτες, Κυριακή, από το πρωί ως αργά το απόγευμα: με παιδιά, μαμάδες, μπαμπάδες, κέικ, τσάι αγρού και καφέ, χαλάρωση, και πολλά παιχνίδια.

αλογάκι τετρακάβαλο, και πίσω το σκιάχτρο περιμένει

νεαρός τοξότης στοχεύει

λασπο-παιχνίδια, και μια φρεσκοφυτεμένη νεαρή μουριά
Φτιάξαμε μία τριμελή σκιαχτρο-οικογένεια: άλλοι βοήθησαν στο σκελετό, άλλοι στην υψηλή ραπτική, άλλοι στο styling, άλλοι στο ντύσιμο της κεφαλής και στην κόμμωση, άλλοι στην τοποθέτηση. Η Σοφία είχε φτιάξει τρία διαφορετικά γλυκά και καφέ, και το νέο rocket stove του αγρού δεν προλάβαινε να φτιάχνει αρωματικό τσάι!
η αρχική κατασκευή

ευωδιαστό και αχνιστό

κοπτική-ραπτική και κομμωτική 2-σε-1

γειάααα!!!

η τοποθέτηση

Η μαμά και το παιδάκι-Σκιάχτρο
ο κύριος  Σκιάχτρος στη θέση του
Στο μεταξύ, νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε και το μίνι μάθημα πρακτικής βιοδυναμικής. Ενας μικρός όμιλος νέων ανθρώπων μαζεύτηκε γύρω από το Μάριο, ο οποίος ξεκίνησε από την προσωπική του ιστορία του πώς ξεκίνησε ως σύμβουλος βιολογικής γεωργίας και κατέληξε στη βιοδυναμική, λόγω της εξαιρετικής ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, και μίλησε για την ενδυνάμωση του εδάφους και το βιοδυναμικό σκεύασμα ΒΔ500.
τα σύνεργα
το μάθημα

η ανάδευση

ο ψεκασμός στο χωράφι
Ευχαριστούμε πολύ όλους που βρέθηκαν μαζί μας και μοιράστηκαν τη χαρά, το κέφι, τις γνώσεις και την παρουσία τους, και ζωντάνεψαν τον αγρό μας την Κυριακή! Μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες… έπονται κι άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις!

One thought on “Σκιάχτρα και Βιοδυναμική

Add yours

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής