Σπέρνουμε Σπόρους Αγάπης – 14 Φλεβάρη 2014

Επειδή εν αρχή ήν ο σπόρος…
Ο Αστικός Αγρός Χαλανδρίου και το δίκτυο Δρυάδες σας καλούν σε ένα μικρό εργαστήριο αυτομόρφωσης σχετικά με τους σπόρους. Στο εργαστήριο αυτό θα μάθουμε πώς να κρατάμε σπόρο από  τα αγαπημένα μας λαχανικά, και θα φτιάξουμε σπορεία λαχανικών και λουλουδιών. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους κυπελλάκια με σπόρους, τους οποίους θα φροντίσουν στο σπίτι τους (σε επόμενο εργαστήριο θα μάθουμε πώς φυτεύουμε, κτλ).

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει στις 3μμ, και θα τελειώσει γύρω  στις 5:30μμ, θα έχει ένα θεωρητικό μέρος (φέρτε σημειωματάρια και πτυσσόμενες καρέκλες παραλίας!) και ένα πρακτικό (φέρτε γάντια – όσοι δεν θέλουν να πιάσουν χώμα – και ρούχα που δεν φοβάστε να τα λερώσετε). Η οικονομική συμμετοχή είναι προαιρετική, και τα όποια έσοδα θα ενισχύσουν το Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους Σπόρους που οργανώνει το Δίκτυο Πελίτι.

Οσοι και όσες έχουν σκοπό να συμμετέχουν, μπορούν από τώρα να κρατούν τα χάρτινα, πλαστικά ή φελιζόλ ποτηράκια στα οποία σερβίρεται συχνά ο καφές ή άλλα ροφήματα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για σπορεία/μικρά γλαστράκια. Οπως λέγαμε και στα μαθήματα Διαρκούς Καλλιέργειας (περμακουλτούρας), τα σκουπίδια είναι απλά πόροι που δεν χρησιμοποιούμε!Σας περιμένουμε με χαρά!
βρισκόμαστε Γαρηττού και Σίφνου, στο Χαλάνδρι – η είσοδος είναι από την Σίφνου
είμαστε κοντά στο τέννις κλαμπ του Χαλανδρίου, και περίπου 300μ από την έξοδο του μετρό Αγίας Παρασκευής, πίσω από τον “Βενέτη”
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Ομάδες φύλαξης και καλλιέργειας των παραδοσιακών σπόρων στην Αττική - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής

%d bloggers like this: