Σπέρνουμε Σπόρους για το Καραβάνι, 14 Μαρτίου 2014

Van Gogh “Ο Σπορέας”
Την Παρασκευή 14 Μαρτίου, 3-5μμ, ο Αγρός μας και οι Δρυάδες σας καλούν για ένα ακόμα εργαστήριο σπόρων, θεωρητικό και πρακτικό (όπως και πριν ένα μήνα!). Στο εργαστήριο θα μιλήσουμε για τη σημασία των παραδοσιακών σπόρων, το πώς κρατάμε σπόρο από τα αγαπημένα μας λαχανικά, το πώς σπέρνουμε, και φυσικά θα φτιάξουμε μαζί σπορεία με παραδοσιακούς σπόρους τα οποία θα πάρουν στο σπίτι τους οι συμμετέχοντες (για να τα μεγαλώσουν, να τα φροντίσουν, μέχρι να έρθει η ώρα της μεταφύτευσης).
Το εργαστήριο γίνεται στα πλαίσια της ενημέρωσης και της οικονομικής ενίσχυσης του Διεθνούς Καραβανιού για την Αλληλεγγύη των Σπόρων. Το Καραβάνι θα ξεκινήσει από το Παρανέστι της Δράμας στις 27 Απριλίου (μετά την Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων και Ποικιλιών στη γη του Πελίτι), και θα φτάσει στο Mas d’ Azil στη νότιο Γαλλία όπου είναι η έδρα του “Κοκοπελλί” (το γαλλικό αντίστοιχο του Πελίτι), για να συμμετέχει στις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων. Οι Διεθνείς Ημέρες Σπόρων είναι ένας ετήσιος θεσμός-συνέδριο όπου συμμετέχουν σποροφύλακες και ακτιβιστές για την ελευθερία των σπόρων και την αυτάρκεια από όλο τον κόσμο. Σήμερα το Κοκοπελλί αντιμετωπίζει ένα υψηλό πρόστιμο επιβεβλημένο από τα Γαλλικά δικαστήρια για την διακίνηση και εμπορία παραδοσιακών σπόρων σε αγρότες. 
Το Καραβάνι ήταν μία ιδέα της Δρος Βαντάνα Σίβα, η οποία θα συμμετέχει σε όλη τη διαδρομή του.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Ομάδες φύλαξης και καλλιέργειας των παραδοσιακών σπόρων στην Αττική - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής

%d bloggers like this: