Διαρκής Καλλιέργεια και πάλι στον Αγρό μας!

Μετά την επιτυχία των μαθημάτων του Φθινοπώρου, ξεκινάμε, με το καλό, νέο κύκλο μαθημάτων Διαρκούς Καλλιέργειας (περμακουλτούρας) στον Αγρό μας, από την Πέμπτη 15 Μαϊου, και κάθε Πέμπτη, για 6 εβδομάδες.
Η Διαρκής Καλλιέργεια είναι ένα σύστημα σχεδιασμού του ανθρώπινου ενδιαιτήματος, με 3 βασικές ηθικές αρχές: Φροντίδα της Γης, Φροντίδα του Ανθρώπου, και Δίκαη Κατανομή. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε σοφά σχεδιασμένα συστήματα που να είναι αειφορικά και βιώσιμα σε βάθος χρόνου, παίρνοντας σαν μοντέλο και παράδειγμα τις διαδικασίες και τους σχεδιασμούς που κάνει η ίδια η Φύση. 
Η Διαρκής Καλλιέργεια είναι ένα συνεχώς εξελισσόμενο σύστημα, που παντρεύει άριστα τις παραδοσιακές μεθόδους με τις γνώσεις που μας δίνει η σύγχρονη επιστήμη, προκειμένου να δημιουργήσει συστήματα που σέβονται τη φύση και τον άνθρωπο, “ξαλαφρώνοντας” το πάτημά μας στη γη (“μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα”, όπως λέγεται), και δίνοντάς μας μια ελπίδα επιβίωσης του ανθρώπινου είδους επάνω στον όμορφο πλανήτη μας.
Μαθαίνοντας να ζούμε με βιώσιμους τρόπους… Τι πιστεύουν “οι άλλοι” οτι κάνουμε, τι πιστεύουν τα παιδιά  μας οτι κάνουμε, τι πιστεύει η μητέρα μου οτι κάνουμε, τι νιώθω οτι κάνουμε, τι θα ήθελα να κάνω, και τι πραγματικά κάνουμε…
Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν ένα θεωρητικό μέρος, και ένα πρακτικό (από το δεύτερο μάθημα). Θα διδαχθούν οι σχεδιαστικές αρχές/”αξιώματα” της Δ.Κ., τεχνικές και ιδέες για πιο βιώσιμες λύσεις στην καθημερινότητά μας, και εύκολες τεχνικές καλλιέργειας της τροφής μας. Ελπίζουμε να σας εμπνεύσουμε να αγαπήσετε έμπρακτα τη φύση, και πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας!
“Επιλέξτε το όπλο σας για μαζική δημιουργία”
Τα μαθήματα θα διαρκούν περίπου 3 ώρες (ίσως και λίγο παραπάνω κάποιες φορές), και θα ξεκινούν στις 5:00μμ.  Προχωρώντας προς το θερινό ηλιοστάσιο, καθώς οι μέρες μεγαλώνουν, πιθανώς  η ώρα να αλλάξει (να πάει αργότερα). Το κόστος των μαθημάτων θα είναι από 5-15 ευρώ το άτομο το κάθε μάθημα (ανάλογα με τη δυνατότητα).
Θα ήταν καλό να φέρνετε μαζί σας μία πλιάν καρεκλίτσα (τύπου παραλίας), και το φλυτζάνι σας. Ο Αγρός μας κερνάει τσάι από το βοτανόκηπό του!

Θυμίζουμε τη διεύθυνση του Αγρού μας: Γαρηττού και Σίφνου, Χαλάνδρι – πλησίον μετρό Αγίας Παρασκευής  και Τέννις Κλαμπ Χαλανδρίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6973039776.

38°00’55.62″ B  23°48’50.78″ E
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Ομάδες φύλαξης και καλλιέργειας των παραδοσιακών σπόρων στην Αττική - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής

%d bloggers like this: