"Στάσου… μύγδαλα!"

Στο κλείσιμο της «καλλιεργητικής χρονιάς», καλούμε τους φίλους του Αγρού που θέλουν να πάρουν μια γεύση της συλλογικής καλλιέργειας και της «επιστροφής στη γη» (αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός του Αγρού), να βρεθούμε την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου το πρωί, για να γνωρίσουμε τη μυγδαλιά, να κάνουμε όλοι μαζί τη συγκομιδή και να μοιραστούμε τα δώρα που μας χαρίζουν τα δέντρα της μυγδαλιάς.


Πρόγραμμα

9.30 μαζευόμαστε
10.00 παρουσίαση: «γνωρίζουμε την αμυγδαλιά και τη βιολογική και βιοδυναμική της καλλιέργεια», με τον Μάριο Δεσύλλα, γεωπόνο και μέλος του Αγρού.
10.30 – 1.30 συγκομιδή
1.30 μοίρασμα συνταγών με βάση το αμύγδαλο (είστε καλεσμένοι να μας πείτε!), κύκλοι καθαρίσματος του καρπού με αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του «γειτονικού» (ή «δανεικαριάς»)
2.30 φαγητό

Φέρνουμε μαζί: καπέλο, ρούχα δουλειάς, λιόπανα/μουσαμάδες (για να στρώσουμε κάτω από τα δέντρα), ξύλα («τέμπλες») για το ρίξιμο του καρπού, σακιά και σακούλες, καρυοθραύστες και σφυριά (βαριοπούλες), φαγητά και γλυκά που θα μοιραστούμε. Όπως πάντα …δεν βλάπτουν και τα μουσικά όργανα!

Συμμετοχή: όσοι εργαστούν δικαιούνται μέρος της συγκομιδής κι αν κάποιος μπορεί και το επιθυμεί να συνδράμει ελεύθερα στα έξοδα  του Αγρού.

συγκομιδή αμύγδαλου 2011

Σας περιμένουμε!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Ομάδες φύλαξης και καλλιέργειας των παραδοσιακών σπόρων στην Αττική - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής

%d bloggers like this: