Μεγάλη Συνέλευση Γνωριμίας



Ο Αστικος Αγρός Χαλανδρίου λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2010. Ξεκινήσαμε σαν μία παρέα με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοδυναμική γεωργία, και με όραμα τη συλλογικότητα, την αυτάρκεια, την επιστροφή στη γη, και τη δημιουργία μίας οικο-κοινότητας.
Καλλιεργούμε τη γη καλλιεργώντας τις σχέσεις μας – ή μάλλον, καλλιεργούμε τις σχέσεις μας καλλιεργώντας τη γη!
Εάν νοιώθετε οτι βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος, και θα θέλατε να δοκιμάσετε να ζήσετε κοντύτερα στη φύση, στη γη, και στους συνανθρώπους σας, ελάτε για μία μεγάλη συνέλευση γνωριμίας και ενημέρωση την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, να μάθετε περισσότερα για τον αγρό και για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά.


Συμμετοχή στον Αγρό μας σημαίνει (μεταξύ άλλων) μια ανάσα ελεύθερου αέρα, διδασκαλία από τη Μητέρα-Φύση αυτοπροσώπως, φρέσκα λαχανικά και βότανα, συναναστροφή με ανθρώπους που νοιάζονται για τη Γη, γιορτές, χαλαρά απογεύματα και Κυριακές με τσάι και κουλουράκια… Και για τους πολιτικά σκεπτόμενους/ες: μια αληθινή βιώσιμη αντι-πρόταση στο σύστημα που παράγει μαριονέτες και μας κάνει να ξεχνούμε την ανθρωπιά μας.

Ελάτε να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε, να βρούμε κοινούς τόπους και τρόπους συνεργασίας, να συνεργαστούμε με κοινό τόπο την ίδια γη και τις ίδιες αρχές: φροντίδα στη γη, φροντίδα στον άνθρωπο, δίκαιη κατανομή.

“Στον αγρο καλλιεργησαμε την γη, πειραματιστήκαμε με την γη και με διαφορους τροπους καλλιεργειας. Ο αγρος ειναι τοπος ανταλλαγης γνωσης με τα μαθηματα που κανουν μελη του αγρου αλλα και φιλοι. Στον αγρο προωθειται η γνωση , οι ιδεες, η ελπιδα μεσω του μπλογκ. 
Στον αγρο καλλιεργηθηκαν οι σχεσεις μεταξυ μας αλλα και με τους αλλους. Ο αγρος εζησε γιορτες, τραγουδια, γελια ομαδικες εργασιες, αγκαλιες, διαφωνιες ,συζητησεις σε κυκλους, σεμιναρια μη βιαιης επικοινωνιας. Δοκιμαστηκαν σχεσεις, αλλα και ορια.
Η συμμετοχη στον αγρο ειναι μια πραξη πολιτικη, η φυλαξη σπορων, η καλλιεργεια παραδοσιακων ποικιλιων η καλλιεργεια σε αστικο περιβαλλον η συμμετοχη σε διαφορες εκδηλωσεις αποτελουν πολιτικη θεση και πραξεις αντιστασης.”

3 thoughts on “Μεγάλη Συνέλευση Γνωριμίας

Add yours

  1. Καλησπέρα! Η συνάντηση θα γίνει στον Αστικό Αγρό Χαλανδρίου, Γαρηττού και Σίφνου (πίσω από μετρό Αγίας Παρασκευής).

    Like

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής