Επόμενος σταθμός στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα – Λαμπηδόνα, στο Άλσος Αγίας Τριάδας, το Σάββατο 5 Μαρτίου στις11:30 π.μ.,όπου θα φτιάξουμε λαχανόκηπο στη γειτονιά του Ανταλλακτηρίου Σπόρων Βύρωνα “Τα Σπόρια”.

Πρακτικό εργαστήρι κατασκευής σπείρας βοτάνων και υπερυψωμένων παρτεριών –χωρίς σκάψιμο– για κηπευτικά, δύο τεχνικές που χρησιμοποιούνται πολύ στην περμακουλτούρα και είναι κατάλληλες για φτωχά ή πολύ πατημένα εδάφη.
Πειραματιζόμαστε με τη δημιουργία και την καλλιέργεια ενός λαχανόκηπου στην πόλη μας με στόχο την παραγωγή παραδοσιακών σπόρων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων, καθώς και την παραγωγή φρέσκων λαχανικών και βοτάνων για την κουζίνα αλληλεγγύης του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα, την οποία μπορείτε να απολαύσετε την ημέρα της εκδήλωσης.

Η δημιουργία και η λειτουργία του λαχανόκηπου υλοποιούνται με τη στήριξη και τη συνεργασία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα. Η καλλιέργεια και η φροντίδα του είναι υπόθεση των ανθρώπων της γειτονιάς μας.

Η εκδήλωση είναι η τρίτη μιας σειράς δράσεων που οργανώνονται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από το Δίκτυο των Ομάδων Φύλαξης Παραδοσιακών Σπόρων στην Αττική (βλ. «ΣΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», http://sporoistinpoli.wordpress.com), ένα δίκτυο συλλογικοτήτων που τις ενώνει η αγάπη και η φροντίδα για το σπόρο ως πηγή ζωής, ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.
Στο Δίκτυο Φύλαξης Παραδοσιακών Σπόρων στην Αττική συμμετέχουν οι ομάδες:
Αιγίλοπας/ Βοτανόκηπος – Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια» – Αστικός Αγρός Χαλανδρίου – Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό – Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου – Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης – Δια.Σπο.Ρα. – Δρυάδες – Νέα Γουινέα – Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα – Πελίτι Αθήνας – Το Περιβόλι της Νίκαιας – Σπόροι Ζωής
Xάρτης| Περισσότερες οδηγίες πρόσβασης θα βρείτε εδώ
Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια»
Emailεπικοινωνίας: sporoi.la@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

Seedzen

Telling Other Stories

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής

%d bloggers like this: