… Και ζησαν αυτοί καλά, κι εμείς;

Δυσ-τυχώς ο Αγρός, όπως τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε μέχρι τώρα θα κλείσει τις πόρτες του στο Χαλάνδρι κοντά στο Πάσχα. Δεν ήταν μια προσωπική ή πολιτική επιλογή αλλά μας επιβλήθηκε. Όσοι θα θέλατε να αποχαιρετήσετε τις αμυγδαλιές και την υπέροχη μάυρη σκυλίτσα, ας στείλει e-mail στο agros_xalandriou@espiv.net ή στο corinio@yahoo.com

Ακουλουθεί η ανακοίνωση του Αγρού:

“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους του Αστικού Αγρού Χαλανδρίου ότι ο αγρός μας μετά από 7 και πλέον χρόνια λειτουργίας ως χώρος αστικής καλλιέργειας, παρατήρησης της φύσης και πειραματισμού δεν θα είναι πλέον διαθέσιμος στη συλλογικότητα μας. Ο ιδιοκτήτης του χώρου μας έδωσε προθεσμία μέχρι το Πάσχα για να … τα μαζεύουμε.
Η συνέλευσή μας αποφάσισε ότι η ομάδα μας τελεί υπό μετάβαση και βρισκόμαστε ήδη σε αναζήτηση νέου χώρου ή νέου σχήματος. Την κληρονομιά του αγρού, που είναι οι εμπειρίες και οι σπόροι από τις καλλιέργειες μας όλα αυτά τα χρόνια, θα προσπαθήσουμε να τα ταξιδέψουμε σε άλλη γειτονιά.
Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν θα γίνουν κάποιες αποχαιρετιστήριες δράσεις στο χώρο. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε”

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής