Στη γιορτή του Βριλησσού

Μία μικρή ολοήμερη γιορτή σε μια σκιερή πλατεία στα Βριλήσια Αττικής. Καλεσμένες οι τοπικές συλλογικότητες (αλληλεγγύης και αγροτικές), οι παραγωγοί που προμηθεύουν τα μέλη του συλλόγου “Βριλησσός”, μία ζωγράφος από την Εύβοια, παραμυθάδες και μουσικοί. Συμμετείχαμε κι εμείς, ως Αγρός Χαλανδρίου “Εν Δυνάμει”.

Το πρωί μας πέρασε ακούγοντας μία κυρία να παίζει στο φλάουτο τα πάντα από προκλασσική μουσική έως Χατζιδάκι. Κάποιοι νιώσαμε οτι βρισκόμαστε σε κήπο παλατιού αλλοτινού αιώνα…
Η παραμυθού μας αφηγήθηκε παραμύθια “για την κρίση”, με το δικό της ιδιαίτερο ταμπεραμέντο.
Η Σούζυ Ρίντλ ζωγραφίζει με χώμα. “Οπως στα παλιά χρόνια”, είπε  στους μικρούς και μεγάλους μαθητές  της που παρακολούθησαν τη δραστηριότητα όπου έδειξε την τεχνική του πώς ζωγραφίζουμε με χώμα.
Στο μεταξύ πολλοί ήταν αυτοί που πέρασαν και ρώτησαν, και ενημερώθηκαν, και τους χαρίσαμε σπόρους από τα καλοκαιρινά μας (πεπόνια, ηλίανθους, κολοκύθες, και καλέντουλες). Οι διπλανοί μας αστο-αγρότες, οι “Αγρόσχολοι” του Βριλησσού, μας χάρισαν σπόρους μπάμιας, λευκού καλαμποκιού, σουσαμιού, και μας κέρασαν το ωραίο τους κρασί.

Περάσαμε μία ολόκληρη μέρα παρέα με ανθρώπους που βλέπουν τη ζωή όπως κι εμείς: με αγάπη στη γη, κέφι, δημιουργικότητα, αλληλεγγύη (λειτούργησε και χαριστικό παχάρι στο χώρο), διάθεση για παιχνίδι και περιπέτεια. Γι αυτό γίνονται, εξάλλου αυτές οι γιορτές: για να μεταδίδονται οι ιδέες και οι πρακτικές που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε μια πιο χαρούμενη ζωή. 
Εμπνεόμαστε και εμπνέουμε, και διασπείρουμε τα οράματά μας. Επιλέγουμε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο, γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος τρόπος, ούτε άλλος δρόμος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Ομάδες φύλαξης και καλλιέργειας των παραδοσιακών σπόρων στην Αττική - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής

%d bloggers like this: