“Κάθε μπαλκόνι κι ένα παρτέρι”-Οι σπόροι ταξιδεύουν στον Κολωνό!


sporotaxidi-poster-kolonos-2016-04-27-screen-lowΗ Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα και το «Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής» σας προσκαλούν στη γιορτή «Οι σπόροι ταξιδεύουν κάθε μήνα σε άλλη γειτονιά. Κάθε μπαλκόνι κι ένα παρτέρι» το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 18:00 στην Πλατεία Πανταζοπούλου στον Κολωνό, όπου θα μοιραστούμε γνώσεις για την σημασία των παραδοσιακών σπόρων, την καλλιέργεια και την προστασία τους.

Θα φτιάξουμε παρτέρια με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, θα φυτέψουμε λαχανικά από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες, θα μιλήσουμε για τη συγκαλλιέργεια φυτών και θα παίξουμε με τους μικρούς και τους μεγάλους καλλιεργητές.

Η εκδήλωση είναι η πέμπτη μιας σειράς δράσεων που οργανώνονται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από τις ομάδες φύλαξης παραδοσιακών σπόρων στην Αττική (βλ. «ΣΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», https://sporoistinpoli.wordpress.com), ένα δίκτυο συλλογικοτήτων που τις ενώνει η αγάπη και η φροντίδα για το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό.

Στο Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής συμμετέχουν οι ομάδες: Αιγίλοπας/Βοτανόκηπος – Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια» – Αστικός Αγρός Χαλανδρίου – Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό – Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου – Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης – Δια.Σπο.Ρα. – Δρυάδες – Νέα Γουινέα – Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα – Πελίτι Αθήνας – Το Περιβόλι της Νίκαιας – Σπόροι Ζωής.

Τοποθεσία: Πλατεία Πανταζοπούλου, Κολωνός

Πρόσβαση: Μετρό Σταθμός Λαρίσης – περνάμε απ’ την υπόγεια διάβαση και για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Με χαρά σας περιμένουμε!

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Σπόροι στην Πόλη

Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής - μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο: το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό και όχι ως προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κήπος της αειφορίας

Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

δρυάδες

δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών

Urban Botany

Just another WordPress.com site

in the garden

from the newstead community garden

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου

τόπος συνάντησης, σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προβληματισμοί και δράσεις ενός μικρού κοινοτικού εγχειρήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής